AYYB, deprem bölgelerinde yardımlarına devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen, dünyada eşi benzeri görülmemiş felaket on binlerce ölüm ve yüz binlerce yıkım getirdi. Depremden etkilenen vatandaşlar için Avrasya Yerel Yönetimler Birliği harekete geçerek yaraları sarmak için çeşitli çalışmalar başlattı.

AYYB, deprem bölgelerinde yardımlarına devam ediyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından yıkımlar, ailelerin ve bölge halkının yaşantısını olumsuz yönde etkiledi. Eğitimlerine devam edemeyen öğrenciler, kepenklerini açamayan esnaflar ve evinden olan aileler, yaşanan felaket sonrasında güçlü durmak için yoğun çaba gösteriyor

.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği ise gerçekleşen felaketin ilk gününden bu yana çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çadır kent projeleri, aş evi, gıda ve erzak yardımları, çocuklar için eğlenceli aktiviteler gibi pek çok faaliyet AYYB tarafından gerçekleştiriliyor.

Depremin ağır hasar verdiği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde de çocuklar için çeşitli gösteriler düzenlendi. Çadır kentte yaşamlarına devam eden çocuklar için düzenlenen aktivitelerle bir nebze olsun tebessüm miniklerin yüzünden eksik olmadı. AYYB, çocuklar için düzenlenen etkinliklerin 3 ay boyunca aralıksız süreceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2023, 09:06

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER