AYYB Başkanı Dr. Cengiz; Rus Devlet Adamı Siyasetçi Alexandr Bovdunov ile bir araya geldi

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Başkanı Dr. Hasan Cengiz; "Putin'in akıl hocası" olarak bilinen, Rus Siyaset Uzmanı Aleksandr Dugin'in 30 yaşındaki kızı Darya Dugina’nın cenazesi için bir süredir Rusya’da bulunuyordu. Cenazenin ardından Rusya’da Rus diplomasisinin önemli isimleri ile bir araya gelen Dr. Cengiz, son olarak Rus Siyasetçi ve akademisyen Alexandr Bovdunov ile Moskovo’da basına açık bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin terörle mücadelesini destekliyoruz

Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklediklerini belirten Bovdunov; “Başta PKK ve FETÖ’ye karşı olan mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu oluşumlar, batının doğrudan piyonlarıdır. Bu piyonlar sadece Türkiye’ye değil, tüm Orta Doğu ve Avrasya coğrafyası için tehdittir. Türkiye’de Kİ bu örgütlere benzer olarak; Ukrayna rejimi de bir ülke yönetimi edasında değil, bir terör örgütü stratejisinde faaliyet göstermektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nin ve NATO’nun yıllardır uyguladığı terör stratejisi artık ülkeleri ele geçirecek kadar büyümüştür. Rusya Ukraynalılar ile değil bu terör oluşumları ile mücadele etmektedir.” dedi.

Dr. Cengiz; “Darya Dugina’nın vefatı Türk Milleti’ni derinden üzmüştür”

Alexandr Bovdunov ile gerçekleşen görüşmede, Aleksandr Dugin’in vefat eden kızı Darya Dugina hakkında da konuşan Dr. Cengiz; “Sayın Dugin’in kıymetli kızı Darya’nın vefatı bizleri ve Türk Milletini derinden üzmüştür. Dost ülke Rusya’nın acısını derinden yaşıyoruz. Sayın Dugin’in de dediği gibi, Darya, Rusya için cephede ölmüştür.” dedi.

AYYB’nin Rusya’da sivil diplomasi çalışmaları daha fazla ağırlık kazanacaktır

Türkiye Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin Rusya’da ki sivil diplomasi çalışmalarının ağırlık kazanacağının altını çizen Dr. Cengiz, ilerleyen günlerde, gazeteciler, iş adamları ve siyasetçilerden oluşan bir grubun da Türkiye’ye davet edileceğini belirtti.

Avrasya Aktüel / Moskova

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 11:15

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER