Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, Samandağ’da çadır kurulumuna başlandığını açıkladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, Kırıkhan’da kurulacak olan çadırkent çalışmalarını yerinden takip ederek duyurdu. 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, Samandağ’da çadır kurulumuna başlandığını açıkladı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, depremin ağır hasar verdiği Hatay’ın Samandağ ilçesinde yeni bir çadırkent kurulumunun startını verdi. Aydın’ın Nazilli ilçesinde imal edilen ve kıl malzemesinden üretilen Yörük çadırlarıyla oluşturulacak olan bu yerleşim yerinde aynı zamanda çocuklar için de bir oyun parkı hizmete açılacak. Bu zorlu günlerde çocukların moralini yüksek tutmaları hedefleniyor.
Kıl çadırlar, kışın zorlu soğuk hava koşullarına dayanıklı olması özelliğiyle biliniyor. Aynı zamanda yazın sıcak günlerin de ise kıl çadırların içerisi serin bir şekilde muhafaza edilebiliyor. Eksi 30 dereceye kadar dayanıklı olan bu çadırlar, depremzedelerin kullanımına birkaç gün içerisinde hazır olarak sunulması bekleniyor.
AYYB Başkanı Dr. Hasan Cengiz, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Aydınlı Mahallesin’de de aşevi kurulumuna başlandığını, günde 2 bin kişiye kadar yemek verileceğinin müjdesini verdi. TÜMYAD tarafından finanse edilen çadırkentte toplamda 30 adet çadırın kurulması planlanıyor. 
Hatay’ın Samandağ ilçesine kurulan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Koordinasyon Merkezi’nin kurulumu da tamamlandı. 25 metrekarelik merkezde yerel yönetim yetkilileri ağırlanacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2023, 14:50

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER