Atina Haber Yılın Annesi Ödülü Perinaz Yaman’a verildi

Atina Haber Kadın ve Çocuk Platformu’nun her yıl 14 Mayıs Anneler Günü'nden 4 gün sonra açıkladığı ‘Yılın Annesi Ödülü’ bu yıl Türkiye’den İşkadını ve genç anne Perinaz Yaman’a verildi.

Atina Haber Yılın Annesi Ödülü Perinaz Yaman’a verildi

Atina Haber Kadın ve Çocuk Platformu Başkanı Ebru Ramadan yaptığı açıklamada İşkadını Perinaz Yaman’ın yaşam hikayesini Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin İstanbul’da düzenlenen bir yemeğinde dinlediğini ve çok etkilendiğini belirterek; “Perinaz Hanım’ın yaşam hikayesi bizlere büyük dersler veriyor. 14 yaşında iken 29 yaşında yetişkin bir kişi ile çocuk gelin olarak evlenen Perinaz Hanım, 19 yaşına geldiğinde 3 çocuk annesi iken eşinden ayrılıyor. 3 çocuğuna hem annelik hem babalık yapan genç annemiz, bu dönemde kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor ve ticarete atılıyor. Bir yandan işlerine odaklanmışken bir yandan da ikinci evlilik gerçekleşiyor ve bu evlilikten de 3 çocuğu oluyor. Ayrıca ikinci evliğinde 2 bebek kaybediyor. Tüm bunlar yaşanırken Perinaz Hanım, 6 çocuk annesi olarak hem işine sarılıp hem de çocuklarını büyütüyor. İş dünyasını öylesine benimsiyor ki Batman’da motor yapı fabrikası kuruyor. Şu an Perinaz Hanım’ı hem iş dünyasında hem siyasette hem de sosyal dayanışma ve yardım organizasyonlarında en ön sıralarda görüyoruz. Böylesine zorlu bir hayatın ve vazgeçmeyişin, biz genç kadınlara örnek olması için 2016 yılından bugüne kadar düzenlediğimiz Yılın Annesi Ödülü’nü 2023 yılında Perinaz Yaman Hanımefendi’ye vermeyi uygun gördük.” dedi. 

Atina Haber Kadın ve Çocuk Platformu’nun her yıl Eylül Ayı’nda düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuşmacı olarak Perinaz Yaman'ı davet edeceklerini belirten Başkan Ramadan, “Kariyer günlerimize Atina, İskeçe, Gümülcine ve Selanik’ten çok sayıda genç arkadaşımız katılım gösteriyor. Perinaz Hanımefendinin yaşam hikayesini kendi ağzından da dinlemek bizlere güç ve moral olacaktır.” dedi.
 

Kaynak: Atina Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2023, 12:03

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER