Kızılay Haftası'nda 1,5 asırlık "iyilik hareketi" genç nesillere anlatılacak

Yurt içinde ve yurt dışında her yıl yaklaşık 40 milyon ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Türk Kızılay, bu yıl Kızılay Haftası'nda düzenleyeceği etkinliklerle çocuk ve gençlere dayanışmanın, sosyal sorumluluğun ve gönüllülüğün önemini anlatacak.

Kızılay Haftası'nda 1,5 asırlık "iyilik hareketi" genç nesillere anlatılacak

Kurulduğu 1 Haziran 1868'den bu yana, 154 yıldır bağışçılardan aldığı destekle insanlık hizmetinde gönüllü çalışan Türk Kızılay, kan hizmetleri, uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler, göç ve mülteci hizmetleri gibi pek çok alanda faaliyet yürütüyor.

Dünyanın dört bir yanında zorda olan insanlara ulaşan 1,5 asırlık "iyilik hareketi", 200 bin civarındaki gönüllüsüyle, her yıl yurt içi ve dışında yaklaşık 40 milyon ihtiyaç sahibine yardım elini uzatıyor.

AA muhabirinin, 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla derlediği bilgilere göre, bu yıl ülke genelinde çocuk ve gençleri merkeze alan etkinlikler düzenlenecek.

Kızılay Haftası'nda, 2022'nin ana teması "Dayanışma Yılı"na vurgu yapılacak, topluma da "Dünden daha güçlüyüz. Seninle birlikte…" sloganıyla seslenilecek.

Öğrencilere "gönüllülük" bilinci anlatılacak

Ülke genelinde düzenlenecek etkinliklerin merkezinde, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrenciler yer alacak.

Etkinliklerde, Türk Kızılayın yürüttüğü gönüllü faaliyetler ve önemi konusunda bilgilendirme yapılacak, öğrencilere dayanışmanın, sosyal sorumluluğunun ve gönüllük bilincinin önemi anlatılacak.

Gönüllüler, hafta boyunca pankartlar eşliğinde yürüyüş düzenleyecek, kalabalık alanlara kan bağışı konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı stantlar kurulacak.

Türk Kızılayın tarihi ve iyilik hikayelerinin özel sergilerle aktarıldığı "Kızılay Sokağı" da ziyaretçileriyle buluşacak.

Ayrıca futbol kulüpleri bu hafta düzenlenecek müsabakalara Türk Kızılay pankartlarıyla çıkacak, ülke genelinde simgesel yapılar "kırmızı" renkle ışıklandırılacak.

"Yeni nesiller, iyilik bayrağını daha da yükseğe çekecek"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da yaptığı değerlendirmede, Kızılay Haftası'nı kutladı.

Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerin, Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı iyilik hareketlerinden biri olan Türk Kızılay ile yeni nesiller arasındaki bağın güçlendirilmesine büyük katkı sağladığını vurgulayan Kınık, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki yeni nesiller, iyilik bayrağını daha da yükseğe çekecek. Kızılaycılık ruhunu 1,5 asırdır yükselten ve bize ulaştıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Kızılay, milletimizin iyilik ruhunun bir yansımasıdır."

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER