Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nden depremzede çocuklara moral 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin Hatay’ın Belen ilçesinde kurduğu AYYB Koordinasyon Merkezi’nde, depremden etkilenen çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için tiyatro gösterisi düzenlendi. 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nden depremzede çocuklara moral 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Yaşanan büyük felaketin yaşattığı stres, kaygı ve travmalar ise en fazla çocuklarda gözle görülür bir şekilde belli oldu. Yaşadıkları deprem felaketi, çocukların hayatını olumsuz yönde etkiledi.

Bu kapsamda Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, depremzede çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve onları hayata sıkı sıkıya yeniden bağlamak için bir tiyatro gösterisi düzenledi. Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan AYYB Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen çocuk tiyatrosu, yüzlerde bir nebze olsun tebessüm oluşturdu. Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, düzenlenen tiyatro oyununun çocukların olağan hayat akışına geri döndürmek için gerçekleştirdiklerini vurguladı.

AYYB Kültür Sanat Koordinatörü ve aynı zamanda usta tiyatro sanatçısı olan Orhan Çağlar, Hataylı depremzede çocuklar için tiyatro gösterisi düzenledi. Orhan Çağlar’ın ve çizgi dizi karakterlerinin barındığı keyifli gösterisi, çocukların yüzünde tebessüm oluşturmayı başardı. AYYB Başkanı Dr. Hasan Cengiz, depremin en çok çocukları olumsuz yönde  etkilediğini söylerken onlarla birlikte bu travmayı hep birlikte atlatacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2023, 11:33

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER