Fenerbahçe, Maribor'u yenerek play-off turuna yükseldi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-0 yenerek play-off turuna yükseldi.

Fenerbahçe, Maribor'u yenerek play-off turuna yükseldi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-0 yenerek play-off turuna yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip, play-off turunda Hollanda'nın Twente takımıyla karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde play-off turu ilk maçları 24 Ağustos, rövanşları ise 31 Ağustos'ta oynanacak.

İlk Yarı

11. dakikada maçtaki ilk tehlike, Fenerbahçe kalesinde yaşandı. Bir duran topta kaleyi yoklayan Jakupovic'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

13. dakikada Maribor ceza sahasında topla buluşan Batshuayi'nin şutu etkili olmadı.

17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Batshuayi'nin Maribor ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı ortada uzak direkte topla buluşan İrfan Can Kahveci, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

31. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı. Ceza sahasında Luan Peres'in Skuka'ya müdahalesinin ardından maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. 32'nci dakikada penaltıyı kullanan Jakupovic'in vuruşunda, kaleci İrfan Can Eğribayat meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci Yarı

54. dakikada Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Tadic, ceza alanına ortasını yaptı. Kale önünde yükselen Zajc'ın kafa vuruşunda, top üst direkten oyun alanına döndü.

60. dakikada Milec'in şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu kornere gönderdi. Ilicic'in kullandığı köşe atışının ardından ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Jakupovic'in şutunda, top yandan auta çıktı.

66. dakikada tribünlerde çıkan olayların ardından Portekizli hakem Fabio Verissimo, mücadeleyi durdurdu. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesine karşın tribünlerdeki tansiyon düşmeyince, Fenerbahçeli taraftarlar stadyumdan çıkarıldı. Mücadele, 33 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden başladı.

69. dakikada Lausic'in şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat gole izin vermedi.

77. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sarı-lacivertli ekibin sağ taraftan gelişen atağında, Maribor ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Szymanski, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

79. dakikada sarı-lacivertli ekip, üçüncü golünü buldu. Ceza sahasında topla buluşan Tadic, Fenerbahçe'nin üçüncü golünü attı: 0-3.

90+4. dakikada topla ceza sahasına yaklaşan King'in şutunda, kaleci Jug gole izin vermedi.

Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

"Taraftarlarımızın dışarı çıkarılmasını doğru bulmadım"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında Slovenya temsilcisi Maribor'u deplasmanda 3-0 yenerek play-off turuna yükseldikleri maçta yaşanan olayların ardından sarı-lacivertli taraftarların stattan çıkarılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Ljudski Vrt Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kartal, "Gördüğüm kadarıyla bizim taraftarın bir pankartı alındı, sonra olaylar çıktı. Gerginleşen bu ortamda taraftarlarımızı stadın dışına çıkarmalarını doğru bulmuyorum, çünkü haksızlığa uğrayan bizim taraftarlar. Bu konuyla ilgili derin konuşmayacağım, yöneticilerimizin bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapacağını düşünüyorum. Taraftarlarımızın buradan dışarı çıkarılmasını doğru bulmadım." şeklinde konuştu.

İstanbul'da oynanan ilk maça göre rövanşa farklı stratejiyle hazırlandıklarını aktaran Kartal, "Maçı kazanmayı bildik, oyunumuzdan dolayı, mücadelemizden dolayı, hem ülkemize kazandırdığımız puanlar hem de Fenerbahçe olarak böylesine önemli bir takıma karşı deplasmanda 3-0 kazandığımız için çok mutluyum, oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko'nun Maribor'daki karşılaşmada sahada yer almamasını değerlendiren Kartal, üç günde bir maç oynadıklarını ve rotasyon yapmak zorunda olduğunu anlattı.

Play-off turundaki rakipleri Twente ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Kartal, bu takımın Hollanda ve dünya futbolunun önemli, altyapısı güçlü kulüplerinden biri olduğunu kaydetti.

Güçlü bir takıma karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Kartal, ellerindeki kadroyu iyi kullanarak, maç maç düşünerek ilerleyeceklerini dile getirdi.

Kartal, "Bunu burada başardığımızı düşünüyoruz. İnşallah Twente ile İstanbul'da yapacağımız ilk maçı kazanarak turu da geçip hem ülkemize puan kazandırmak hem de üst turlara yükselmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Risk aldık ve risk almak her zaman iyi sonuç getirmez"

Maribor Teknik Direktörü Damir Krznar, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında konuk ettikleri Fenerbahçe'ye 3-0 yenilerek organizasyona veda ettikleri maçta takımının değerlendiremediği penaltının karşılaşmanın kırılma anlarından biri olduğunu söyledi.

Ljudski Vrt Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Krznar, ikinci yarıda tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle maçın durdurulmasını değerlendirerek, bu durumun her iki takımı da etkilediğini belirtti.

Krznar, "Tabii ki maçın sonuna doğru risk aldık ve risk almak her zaman iyi sonuç getirmez, özellikle böylesi güçlü bir rakibe karşı risk almak tehlikelidir. Fenerbahçe de bu durumu değerlendirdi." ifadelerini kullandı.

Slovenya temsilcisinin futbolcularından Max Watson, Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibe karşı yakalanan tüm pozisyonların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, ancak maçta elde ettikleri fırsatları kullanamadıklarını kaydetti.

Marcel Lorber ise maçın durdurulmasını değerlendirerek, "Bunun oyuncular için iyi olmadığını düşünüyorum. Çünkü ısınan vücut soğuyor ve sakatlanma olasılığı da artıyor." diye konuştu.

Fenerbahçe: "Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu olayın takipçisi olacağız"

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında Slovenya temsilcisi Maribor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, maçın 66. dakikasında çıkan tribün olaylarıyla ilgili, "Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağız." açıklamasını yaptı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının, taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır. Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, Fenerbahçe'mizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz, haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. Kulübümüze ulaşan bilgi taraftarlarımıza stadın dışına çıkarıldıkları anlarda da polisler tarafından sınırı aşan bir yaklaşım sergilendiğidir. Tribünlerde Fenerbahçe'mizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor; Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER