Fenerbahçe, gollü galibiyetle liderliğe yükseldi

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, sahasında Adana Demirspor'u 4-2 yendi.

Fenerbahçe, gollü galibiyetle liderliğe yükseldi

4. dakikada hızlı gelişen Adana Demirspor atağında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Onyekuru'nun ortasında altıpasta Dzyuba topa dokunamadı. Atağın devamında Lincoln Henrique topu kornere gönderdi.

14. dakikada duran top organizasyonunda meşin yuvarlağın başına geçen Lincoln Henrique, solda müsait durumda Ferdi Kadıoğlu'nu gördü. Ferdi'nin bekletmeden penaltı noktası civarına ortasında, Arao'nun kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

17. dakikada Emre Mor'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda Valencia, Rodrigues'in müdahalesiyle yerde kaldı. Video Yardımcı Hakem'in (VAR) uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Abdulkadir Bitigen, 19. dakikada penaltı noktasını gösterdi.

20. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Penaltı noktasında topun başına gelen Valencia, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

23. dakikada Lincoln Henrique'nin yaklaşık 30 metreden sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, ceza sahası içi sol çaprazda Szalai'nin kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

41. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta rakip savunmada Samet Akaydın'ın hatasında Serdar Dursun'dan seken topla orta alanda buluşan Valencia, meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar sürdükten sonra kaleciden de kurtardığı topu ağlara gönderdi: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada Serdar Dursun'un pasıyla ceza sahasına giren Emre Mor'un sağ çaprazdan şutunda, top yandan auta çıktı.

47. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Ceza sahası dışından Serdar Dursun'un şutunda savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazda Lincoln Henrique'nin önünde kaldı. Lincoln'ün bekletmeden yerden penaltı noktası civarına çıkardığı topla buluşan Zajc, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 3-0

53. dakikada soldan Lincoln Henrique'nin ortasında arka direkte topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun gelişine sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Aynı dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Belhanda'nın savunma arkasına ara pasına hareketlenen Onyekuru, ceza sahası içinde Szalai tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada topun başına geçen Belhanda, kaleci Altay'ı ve meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 3-1

60. dakikada Belhanda'nın ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Onyekuru'nun yerden şutunda, kaleci Altay meşin yuvarlağı kontrol etti.

61. dakikada Adana Demirspor yarı sahasının ortalarında topla buluşan Emre Mor, 3 oyuncuyu çalımlayarak ceza sahasına girdi. Emre'nin şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

65. dakikada savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Yusuf Sarı'nın ceza sahasına girdikten sonra karşı karşıya şutunda, kaleci Altay topu son anda çeldi. Atağın devamında savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

66. dakikada Adana Demirspor farkı bire indirdi. Savunmada Szalai'nin hatasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Onyekuru, Lemos'tan sıyrıldıktan sonra son anda Altay'ın üzerinden topu içeri çevirdi. Kale çizgisi üzerinde Dzyuba meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 3-2

83. dakikada Fenerbahçe farkı tekrar 2'ye çıkardı. Sağdan Rossi'nin kullandığı duran topta arkaya aşırılan meşin yuvarlak, ceza sahası içi sol çaprazda Alioski'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, kontrol ettiği meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla filelerle buluşturdu: 4-2.

Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, liderliğe yükseldi

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, 20. dakikada penaltı vuruşundan Enner Valencia'nın golüyle öne geçti. Ataklarını sürdüren Fenerbahçe, 41. dakikada yine Valencia'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

Sarı-lacivertliler, ikinci yarının hemen başında Miha Zajc ile farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe'nin 3. golünden sonra Adana Demirspor etkili oynadı. 56. dakikada Belhanda'nın penaltı vuruşundan attığı golle morallenen konuk ekip, 66. dakikada Dzyuba'nın golüyle farkı bire indirdi. Oyuncu değişiklikleriyle toparlanan Fenerbahçe, 83. dakikada yeni transferi Ezgjan Alioski'nin golüyle farkı yeniden 2'ye çıkardı ve sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 7'ye yükselten sarı-lacivertliler, averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe, ligde 311 gün sonra lider

Fenerbahçe, Süper Lig'de 311 gün sonra liderlik koltuğunda yer aldı.

Geçtiğimiz sezonun 8. haftasını 19 puanla lider kapatan sarı-lacivertliler, 9. haftada 17 Ekim 2021 tarihinde deplasmanda Trabzonspor'a 3-1 yenilerek liderliği kaybetmişti.

Adana Demirspor'u yenerek yeniden zirveye yerleşen Fenerbahçe, ayrıca ligde 31 hafta sonra tekrar lider oldu.

Penaltı VAR'la geldi

Fenerbahçe, müsabakanın 19. dakikasında Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı sonrası penaltı kazandı.

Müsabakanın 17. dakikasında Emre Mor'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda Valencia, Rodrigues'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen önce oyunu devam ettirdi ancak VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izlemeye gitti.

Bitigen, pozisyonu izledikten sonra 19. dakikada penaltı noktasını gösterdi ve 20. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda Valencia topu ağlara gönderdi.

Valencia ikişer ikişer

Fenerbahçe'nin tecrübeli hücum oyuncusu Enner Valencia, gollerini sürdürdü.

Süper Lig'de Adana Demirspor karşılaşması öncesi 2 maçta 4 golü bulunan Valencia, Adana Demirspor'a karşı da 2 gol atmayı başardı.

Sezonun ilk maçında Hangikredi Ümraniyespor'a 2 gol atan ve geçen haftaki Kasımpaşa mücadelesinde de aynı performansı gösteren Valencia, böylece 3 maç sonunda ligde 6 gol kaydetti.

Fenerbahçe, gole doydu

Fenerbahçe, sezona gol yollarında çok etkili başladı.

Süper Lig'de 3. maçına çıkan sarı-lacivertliler, 13. golüne ulaştı.

Ligin ilk haftasında Ümraniyespor filelerine 3 gol gönderen Fenerbahçe, 2. haftada ise Kasımpaşa'ya deplasmanda 6 gol attı.

Adana Demirspor karşısında da 4 gol bulan Fenerbahçe, maç başı 4 gol ortalamayı aştı.

Mert Hakan bu sezon ilk kez

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Mert Hakan Yandaş, bu sezon sarı-lacivertli formayla ilk kez boy gösterdi.

Sezon başı sakatlığı sebebiyle takımından uzak kalan Mert Hakan, 62. dakikada Miha Zajc'ın yerine oyuna girdi.

Alioski, ligde ilk kez

Fenerbahçe'nin yeni sol beki Ezgjan Alioski, bu sezon ligde ilk kez forma giydi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Austria Wien'e karşı ilk 11'de görev alan Alioski, 80. dakikada Emre Mor'un yerine oyuna girdi.

Tecrübeli futbolcu, 83. dakikada attığı golle hem takımının galibiyetine katkı sağladı hem de sarı-lacivertli formayla golle tanıştı.

Zajc siftah yaptı

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Miha Zajc, bu sezon ilk golünü kaydetti.

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla beğeni toplayan ve sezonu 9 golle kapatan Sloven orta saha, bu sezon ilk golünü ise Adana Demirspor'a karşı attı.

Zajc, 62. dakikada yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı.

Taraftarlardan Jesus'a destek

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Jorge Jesus lehine tezahürat yaptı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın uzatma bölümünde tecrübeli çalıştırıcıya sevgi gösterilerinde bulundu.

"Takım ruhunu sahaya yansıttık"

Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella, takım ruhunu sahaya yansıttıklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan çalıştırıcı, mücadelelerinden dolayı oyuncularını tebrik etti.

Fenerbahçe'nin savunmada 3 kişi bıraktığını gözlemlediklerini ve maça buna göre hazırlandıklarını vurgulayan Vincenzo Montella, "Takım ruhunu sahaya yansıttık, oyuncularımızı tebrik ediyorum. 3-0 geriye düşsek de beraberliğe yaklaştık. 2. yarı olaylar bazı olaylar yaşandı, maçın gidişatını değiştirdi. İlk yarı iyi oynadık, bölüm bölüm olaylar yaşandı. Onları anlamakta zorluk çekiyorum. Verdikleri penaltıda Valencia bizim oyuncumuza müdahale yaptı ama penaltı verdiler. Bize yapılan penaltıda ofsayt yoktu. Bunlar birikince gerginlik oluşuyor oyuncularda ve maç ister istemez farklı yöne gidiyor." ifadelerini kullandı.

İlk yarıda hakemin kart yönetimini anlamadığını dile getiren Montella, "İlk yarıda hiç faul yapmadan 4 kart yedik. Balotelli'nin yokluğunu hissetmedik. Dzyuba'nın hazır geldiğini düşünüyorum. Duygusal anlamda kendimizi kontrol etmek önemli. Bu konuda kendimizi geliştirmemiz gereken konular var." diyerek sözlerini tamamladı.

"Türkiye'ye geldiğimden itibaren karşılaştığımız en güçlü takımdı"

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, Türkiye'ye geldiğinden beri en zorlu rakiple mücadele ettiklerini söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, güzel bir maç geçirdiklerini belirtti.

Adana Demirspor'u iyi organize olunması gereken bir ekip şeklinde değerlendiren Jesus, "Hepimiz güzel bir maç izledik, iki iyi takımın karşılaşmasıydı. Rakibimiz benim Türkiye'ye geldiğimden itibaren karşılaştığımız en güçlü takımdı. Bu rakibe karşı iyi organize olmamız lazımdı ve öyle oldu. Futbolcuları tebrik ediyorum, taraftarları desteklerinden dolayı tebrik ediyorum. Şimdi yapmamız gereken yolumuza devam etmek." diye konuştu.

Onyekuru'nun çok hızlı bir futbolcu olduğunu aktaran Jesus, şöyle devam etti:

"Onyekuru çok süratli bir oyuncu. Karşısına kimi koyarsanız koyun o sürati kullanacaktır. Çok çabuk bir oyuncu. Bu tarz kıyaslamaların pozitif yapılması gerekiyor. 3 günde bir maç yapıyoruz ama rakibimiz öyle değil. Sıkışık fikstürde 5-6 oyuncu değişmek gerekiyor ama takım kazanmaya devam ediyor. Bu takımımızın kalitesini ve benim onlara duyduğum güveni gösteriyor. Her maç için en iyi tercihi yapmaya çalışıyorum."

Tecrübeli teknik adam, Onyekuru ile maç içerisindeki konuşmasına dair soru üzerine, "O an maçın içindeki anları konuştuk. Onyekuru'yu uzun zamandır tanıyorum. Belçika'da oynarken Sporting Lizbon'daydım, onu almak istemiştik ama alamamıştık. Aramızda maç içinde güzel bir diyalog geçti." ifadelerini kullandı.

Jesus, alternatifli kadronun her zaman avantaj olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Antrenör için alternatifli kadro asla dezavantaj değildir. Elinizde fazla opsiyon ve kalite olması her zaman avantajdır. 3 günde bir maç yapıyoruz ve Türkiye'de bunu yapan takım sayısı az. Trabzonspor, biz ve Başakşehir yapıyor. Avrupa'da yukarı çıkmak için puanlar almanız gerekiyor. 4. torbadan katılacağız bu da zorlu rakipler demek. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki prestijini tekrar kazanması gerekiyor. Fenerbahçe ben Benfica'da çalışırken yarı final oynamıştı. Bu prestijini yeniden kazanması gerekiyor. Kadronuz derin olmalı ki rotasyon yapabilesiniz."

İlk yarıda sıkıntı yaşadıklarını düşünmediğini ancak 3-0'dan sonra konsantrasyon kaybı olduğunu belirten Portekizli çalıştırıcı, hiçbir takımın defansif anlamda iyi organize olmadan maç kazanamayacağının altını çizdi.

Ofans güçlerini daha da artıracaklarına inandığını dile getiren Jesus, "Türkiye'de 3 maç oynadık ve 13 gol attık. Bu da ofansif olarak kalitemizi gösteriyor ama biz ofansif olarak gelişmeye devam edeceğiz. Defansif olarak iyi organize olmayan takım ofansif olarak da olamaz. Pedro'yu riske etmek istemedim. O da katılınca ofans gücümüze kalite katacak. Defansta da iyiydik, özellikle Lemos bugün kendi kalitesini gösterdi, iyi performans gösterdi. Uygulamak istediğimiz fikirler oturdukça gelişeceğiz. Ön bölgede hızlı oyuncularımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Jesus, sözlerini hakem ekibini tebrik ederek tamamladı.

"Bütün yorumcular, maçı seyredenler maçın içindeki olaylara baksınlar"

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-2 yenildikleri maçın ardından açıklamada bulundu.

Sancak, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakem yönetimini eleştirdi.

Galibiyetinden ötürü Fenerbahçe'yi tebrik eden Sancak, "Bütün yorumcular, maçı seyredenler maçın içindeki olaylara baksınlar. Söz vermiştik konuşmayacağız diye. Konuşmayacağım da kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Takımımı da tebrik ediyorum 3-0'dan 3-2. Hatta beraberliği de kaçırdık, galip de gelebilirdik. Ligin başındayız daha. Bunun Adana'sı da var. Orada da biz 3 puan alır ödeşiriz inşallah. 11+11'in dışındakilere lütfen özellikle rica ediyorum, adaletli olun. Başka bir şey demiyorum." ifadelerini kullandı.

Haftanın liderlik maçında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sancak, şöyle devam etti:

"Ben hakem demiyorum. Ben hakemleri çok severim. Allah onların da yardımcısı olsun. Adalet, adalet, adalet… Çünkü adalet herkese lazım oluyor. Bugün ben sitem ediyorsam yarın Fenerbahçe de sitem edecek. Bana adalet değil herkese adalet. İki takımı da tebrik ediyorum. Önümüze bakacağız bundan sonra. Ben hiçbir şey demiyorum. Sarı karta dikkat etmek lazım. Kırmızı karttan VAR'a gidiyorsan, ikinci sarı karta da bakmak lazım."

Sancak, Mario Balotelli'nin takımdan ayrılmasına ilişkin bir soruya ise şu yanıtı vererek sözlerini tamamladı:

"Normalde sakat. Önümüzdeki hafta oynar. Gidecekse de gitsin canım dünyanın sonu değil. Balotelli gider, başka Balotelli gelir. Dzyuba'yı gitme ihtimaline karşı aldık. Tekliflere açığız. Bende indirim yok, bende pazarlık yok. 4 milyon avro yatıran herkes alabilir. Bankaya yatıran parayı düdüğü çalar. 4 milyon verdikten sonra yok diyemiyorum zaten, serbest kalma maddesi 4 milyon. Herkese duyurum olsun; almak isteyen buyursun alsın götürsün."

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER