AYYB’nin “Milli Birlik ve Beraberlik toplantısında Ekrem İmamoğluna Göktürk Kılıcı hediye edildi

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği'nin "Milli Birlik ve Beraberlik" toplantısı; İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda iş insanı, siyasetçi ve yerel diplomasi temsilcilerinin katılımı ile İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AYYB’nin “Milli Birlik ve Beraberlik toplantısında Ekrem İmamoğluna Göktürk Kılıcı hediye edildi

Toplantıda konuşma yapan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Dr. Hasan Cengiz, demokrasi farkındalığı temelinde mücadele veren AYYB’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında daha güçlü bir demokrasiye ile Dünya arenasında olmasını amaçlayarak çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı.
“Avrasya Yerel Yönetimler Birliği olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu görmek istiyoruz” diyen Dr. Cengiz, AYYB’nin kurumsal görüşü ve desteğinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğu belirtti. 

Konuklara AYYB’nin “Bu adam benim babam!” isimli klibinin gösterildiği toplantıda Dr. Cengiz, AYYB olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakındaki adaylığının önemine vurgu yaparak; “Sayın Kılıçdaroğlu, klibimizde de vurgu yaptığımız üzere; bir ‘Baba’ gibi dağılmış siyasi ve milli ruhu yeniden bir araya getirecek ve demokrasiyi ve bütünleşmeyi yeniden inşa edecektir” dedi.

Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Moğolistan, Sudan ve Kırgızistan’dan AYYB Sivil Diplomasi Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşma yapan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, Dünya’nın her şehrine örnek olma mecburiyeti vardır. Bu kadim kent, 3 imparatorluğa başkentlik yapmış ve aynı zamanda bugün bana göre ve birçoğumuza göre en güzel şehirdir. Hak ettiği değeri vermeliyiz. Bu güzel şehirde bu güzel akşamda hepinize sağlıklı bir gelecek diliyorum ve bu kadim kenti bir nevi Türk Dünyası’na kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve 5 yıllık işgalin ardından tekrar bu milletin yuvası haline getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü herkesin huzurunda rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

Toplantının ardından İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na AYYB Başkanı Dr. Hasan Cengiz tarafından ‘Göktürk Kılıcı’ hediye edildi. Türk Kılıcı olarak ta bilinen, tek elli, tek kenarlı ve orta derecede kavisli bir kılıç türü olan geçmişte Hunlar zamanından başlayıp Avarlar, Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular, Timurlar, Memlûkler, Osmanlılar ile Orta Asya ve Avrasya steplerindeki diğer Türk hanlıkları tarafından kullanılan Göktürk Kılıcı, Türk Milletinin Avrasya coğrafyasındaki özgürlüğünü ve hakimiyetini temsil ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da konuşmasında Göktürk Kılıcına değinerek; “Kılıç savaşı temsil eder diye bilinir ancak sağlıkta kılıç; hem sağlığın hem başarının kesici değil birleştirici özelliği vardır. Bu kılıçlar kavgalara değil ayrışmalara değil, tedavilere, bir arada olmaya ve birleştirmelere vesile olacaktır.” dedi.

Başkan İmamoğlu’na ayrıca AYYB Sivil Diplomasi Temsilcilerinden Alanyalı İş İnsanı Kemal Kahya tarafından ipek kozasından yapılmış bir İstanbul tablosu hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 11:37

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER