AYYB'nin Ankara iftarından önemli mesajlar

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) "Milli Birlik ve Beraberlik" konulu iftar yemeği etkinliği düzenledi. Çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı iftar yemeğinde dış siyaset ve Ukrayna – Rusya savaşı ile alakalı önemli konulara değinildi.

AYYB'nin Ankara iftarından önemli mesajlar

AYYB Başkanı Dr. Hasan Cengiz’in konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Dr. Hasan Cengiz; “Batı kapitalizmi hayal kurdurur ve nihai amaçla kullanır”

“Batılı karanlık aileler ve güdümünde olan batılı hükümetler, Dünya’da yaşanan zulmün failleridir. Geçmişin olduğu gibi günümüzün de Firavunları bu yapılanmalardır. Bu zalim ve şer yapılanmaya karşı birlik ve beraberliğimizi hiç olmadığı kadar korumaya ihtiyacımız var. Çok yakın zamanda bu yapılanma; Afganistan’da, Eşref Gani’yi kullandı. Batı ve Amerika, Afganistan'da savaşı kaybetti. Ermenistan'ı fakirlik ve yoksulluğa hapseden Paşinyan zihniyeti onların fonladığı diaspora ruhuna teslim ettiler. Ermenistan, işgal ettikleri kadim topraklar olan Karabağ'da hezimete uğradı. Aynı odaklar Saddam'ı da kullandı. İran Devrimi sonrası Saddam İran'a savaş açtı. Neticede Irak 1991 sonrası parçalanmış kan coğrafyasına dönüştü. Aynı Batı, Esad'ı devirmek için Körfez ülkelerinin sözde İslamcı örgütlerini ve onlara inanan diğer ülkeleri kullandı. Suriye kan gölüne dönüştü. Batı orada da kaybetti. Sudan'da El Beşir’i darbe ile başa geçirdiler. Bir süre sonra Ömer El Beşir'de darbe ile gitti. Batı Sudan'ı orada da kaosa sürükledi. Batı ülkemizde FETÖ'yü ve Sorosçuları kullandı. Türk milletinin milli direnişi ile Batı yine kaybetti. Bin yıldır tek vücut olduğumuz kardeşimiz Kürtleri de maşa olarak kullanmak istediler. Batı son kanlı tiyatrosunu Ukrayna'da denedi. Zelenski de Eşref Gani ve Paşinyan gibi halkını perişan etti. Batıya inanan ve kanan herkes kaybediyor. İnanıyoruz ki bütün siyasi parti temsilcilerimizin tamamı bu hazin örneklerden ders çıkarır." 
AK Parti kurucularından Siyasetçi Yaşar Ataç, Rusya Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı ve Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı uluslararası kuruluş olan Rossotrudnichestvo Türkiye Temsilciliği Rusya Bilim / Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr Aleksandr Sotniçenko, Siyasetçi, Şair-Yazar Zekiye Çomaklı, Uluslararası Güvenlik Uzmanı  Dr. Çağrı Özkan, Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı İsmail Baykal, Vatan ve Hürriyet Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Orcan, Siyasetçi ve Fikir İnsanı Ahmet Tunç ve Diyarbakır'ın Kanaat Önderlerinden Abdullah Arzakçı, AYYB’nin yemeğine katılan isimler arasındaydı.

Rus temsilci Doç. Dr Aleksandr Sotniçenko; “Avrasya bizim ortak evimizdir”

İftar yemeğinde söz alan Rusya Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı ve Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı uluslararası kuruluş olan Rossotrudnichestvo Türkiye Temsilciliği Rusya Bilim / Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr Aleksandr Sotniçenko, Türkçe bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Avrasya bizim ortak evimiz. Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, içinde milyonları barındıran bu evde, barış için çalışıyor. Başkan Hasan Cengiz Bey’i sosyal medyada takip ediyorum. Hasan Bey bir gün Moskova’da bir gün Bakü’de, bir gün Moğolistan’da. Gittikleri her yerde, ülkenin en önemli siyasetçileri, iş adamları ve etkili isimleri ile bir araya geliyorlar. Avrasya coğrafyasında çok siyasi fikir ayrılıkları ve kavgalar var. Bunlara rağmen Avrasya birkaç güçlü ayak ile hala barışı korumaya çalışıyor. Bu ayakların biri de kuşkusuz Avrasya Yerel Yönetimler Birliği ve Dr. Hasan Cengiz Bey ve değerli fikirleridir. Emperyalistlerin geldiği her yerde maalesef kavgalar sona ermiyor. Sayın Cengiz’in verdiği örnekler gibi Ukrayna’da şu an bir yanlışın ve yanlış bir politikanın içindedir.” dedi.

Siyasetçi, Şair-Yazar Zekiye Çomaklı; “Kadınlarımızı uluslararası toplantılarda görmek umut verici” 

İftarda söz alan bir diğer misafir olan Erzurumlu Siyasetçi, Şair-Yazar Zekiye Çomaklı, konuşmasında şunlara yer verdi; “Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin bu değerli iftar yemeğinde, kadın katılımcıları da görmek büyük bir onur. Bizler güzel bir dine ve millete mensubuz. İslam barışı emreder. Kadınlarımızı uluslararası toplantılarda karar alma süreçlerinin her düzeyinde, barış görüşmeleri ve daha geniş çapta sosyal-siyasi alanlarda; eşit katılımcı ve temsilci olarak görmek umut vericidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2022, 15:39

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER