Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri sürüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, bölgeye çadır kent, aş evi kurulumu projelerini hizmete alırken, yardım malzemelerini de bölgeye sevk etmeye devam ediyor. Ayrıca depremin yaşandığı haftada enkaz altında kalan insanlar için 12 kişilik arama kurtarma ekibiyle bölgeye destek verdi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri sürüyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, bölgede aktif olarak yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Depremin etkilediği illerden biri olan Hatay’da binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Felaketin ilk günlerinde Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, 12 kişilik gönüllü arama-kurtarma ekibiyle enkaz altında kalan insanları kurtarabilmek için canla başla mücadele etti. Gönüllü olarak yer alan 12 kişilik ekip içerisinde yer alan Elif Mertdoğan ve Kutluhan Mertdoğan çifti, ekiple birlikte el ele vererek enkaz altındaki canları çıkarmak için yoğun çaba gösterdi. 

Öte yandan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, deprem bölgelerine yardım tırlarını sevk etmeye devam ediyor. Hatay’ın Arsuz, Samandağ, Kırıkhan ve diğer 17 ilçesinde dağıtım depoları kurularak yardım tırlarıyla gelen ihtiyaç malzemelerinin depolanması sağlanıyor. Aş evi, çadır kent projeleriyle de depremzedeler için sıcak yemekler sunuldu, sıcak yuvalar kuruldu. Depremden etkilenen çocuklar için ise morallerini yüksek tutmak amacıyla çeşitli faaliyetler yine Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2023, 11:33

Avrasya Aktüel Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER